KP „Budućnost“ a.d. Laktaši se zadnjih dana suočava sa povećanom potrošnjom vode  na svim vodovodnim sistemima, a posebno na području vodovodnog sistema „Slatina“ koji obuhvata naselja: Slatinu, Jaružane, Kadinjane, Malo Blaško, Gornje Šušnjare i dio Priječana. Prethodnih dana KP „Budućnost“ a.d. Laktaši je uspjelo obezbijediti uredno vodosnabdijevanje u Slatini zahvaljujući dodatnim količinama vode preuzetim od Vodovod-a a.d. Banjaluka.

Dana 12.07.2023. godine obavješteni smo od strane Vodovod-a a.d. Banjaluka da su prinuđeni obustaviti isporuku vode za potrebe vodovodnog sistema „Slatina“.

Zbog navedenog, ukoliko se nastavi postojeći trend velike potrošnje vode na području vodovodnog sistema „Slatina“ , KP „Budućnost“ a.d. Laktaši neće biti u mogućnosti da obezbijedi uredno vodosnabdijevanje, zbog čega će biti prinuđeno da uvede redukcije u isporuci vode na području pomenutog vodovodnog sistema.

Samo racionalnom potrošnjom vode možemo održati uredno vodosnabdijevanje i omogućiti da svi potrošači imaju dovoljne količine vode za piće i zadovoljenje higijenskih  potreba.

Apelujemo na sve korisnike usluga koji se snabdijevaju vodom iz vodovodnog sistema Slatina (Slatina, Jaružani, Kadinjani, Malo Blaško, Gornji Šušnjari i dio Priječana) da vodu koriste savjesno i racionalno, te da se uzdrže od zalijevanja zelenih površina, punjenja bazena, pranja dvorišta i ostalog, a da vodu koriste samo za osnovne životne potrebe i higijenu.

KP „Budućnost“  a.d. Laktaši će redovno obavještavati korisnike usluga putem internet stranice i  društvenih mreža o svim promjenama u vodosnabdijeanju.