Pozivamo građane koji su korisnici usluga KP “Budućnost” a.d Laktaši, da radi sprečavanja, odnosno ranog otkrivanja, te blagovremenog otklanjanja gubitka vode na kućnoj instalaciji (od vodomjera do potrošnih mjesta u kući) bar jednom mjesečno provjere ispravnost instalacija.

Provjera se vrši tako što se zatvore sva izlivna mjesta u kući (u zgradama s više stanova, u dogovoru sa svim stanarima), a na vodomjeru kontroliše da li crveni indikator potrošnje miruje. Ako miruje znači da gubitka nema, a ako se vrti, to je siguran znak gubitka vode na štetu korisnika koji se u što kraćem vremenskom periodu mora pronaći i otkloniti.

Ukoliko sam korisnik želi da utvrdi koliku štetu otkriveni gubitak donosi, tada uz vremensku kontrolu putem sata i očitanja protoka na vodomjeru može lako utvrditi gubitak u l/min, na sat ili u m3 na dan, a što uz množenje sa cijenom daje finansijski gubitak.

Apelujemo na građane da ukoliko uoče kvar na vodovodnoj mreži, ili  bilo kakav dotok vode u šaht ili oštećenje istog (lom poklopca, okvira, krađu vodomjera ili poklopca, ulegnuće šahta) obavijeste KP “Budućnost” a.d. Laktaši  na brojeve telefona 051/536-260 ; 051/536-263.

Ukoliko se pitka voda bude koristila racionalno i ukoliko se ista ne bude rasipala, sačuvaćemo stabilnost i kontinuitet vodosnabdijevanja u opštini Laktaši.

Radnici KP “Budućnost” a.d. Laktaši čine sve kako bi sistem vodosnabdijevanja ostao stabilan, a pitka voda dostupna svakom građanu 24 sata dnevno. dnevno.